Србија: Брачни пар утјеривањем дугова стекао 30 некретнина

Срна
Foto: Objektiv/Ilustracija

Крагујевчанин чији су иницијали М.М. /39/ и његова супруга Ј.Ђ. /31/ ухапшени су због прања новца, а сумња се да су давањем новца под камату и утјеривањем дугова стекли 30 станова, кућа и пословних простора.

Из Министарства унутрашњих послова Србије саопштено је да је М.М. осумњичен да је од 2014. године грађанима Крагујевца и околине позајмљивао новац под каматом, за коју су се усмено договорили.

Он је осумњичен да је сачињавао уговоре о зајму које није овјеравао код јавног биљежника и признанице које је овјеравао код адвоката, а потом покренуо судске поступке против особа које новац нису могле да врате, након што је претходно уписивао да им је на руке дао знатно већи износ.

Од грађана који нису могли да измире дуговања захтијевао је да му предају непокретности и на тај начин је стекао 30 станова, кућа и пословних простора, као и грађевинско земљиште у вриједности од 45.854.955 динара /око 390.000 евра/, наводи се у саопштењу. Из МУП-а додају да му је помагала невјенчана супруга Ј.Ђ, која је осумњичена да је од 2016. године стекла, користила и отуђила имовину вриједну 80.000 евра, иако је знала да потиче из криминалних дјелатности.

Приликом хапшења од осумњичених је одузет аутомобил "ауди А8Л", а забрањено им је располагање над 12 кућа, четири стана, четири помоћне зграде, једним пословним простором и 48 катастарских парцела пољопривредног и грађевинског земљишта на подручју Крагујевца, Кнића и Тополе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана