Селаковић у Паризу положио вијенац на споменик краљевима Петру и Александру Карађорђевићу

Срна
Foto: срна

БЕОГРАД - Министар спољних послова Србије Никола Селаковић положио је данас у Паризу вијенац на Споменик краљу Петру и краљу Александру Карађорђевићу.

Послије одавања почасти двојици посљедњих српских краљева, он је истакао да је управо овај париски споменик у другој половини 20. вијека чувао сјећање на краљеве Петра и Александра Карађорђевића, саопштено је из Министарства спољних послова Србије.

"Пре тога идеолошки неистомишљеници и окупатори уништили су све споменике нашим краљевима у Србији", подсјетио је Селаковић.

Он је поручио да сваки Србин који долази у Париз треба да посјети овај споменик, јер су на њему приказани велики витешки краљеви Петар и Александар Карађорђевић и њихов велики саборац - пети српски војвода и велики добротвор српских војника и народа, маршал Луј Франше д'Епере.

Истичући да је за Србију и Србе Француска увијек имала посебно мјесто и значај, Селаковић је указао да о томе свједочи не само историјско савезништво, већ и савремени односи двију држава.

"Београд сјећање на савезништво из Првог светског рата чува предивним Спомеником захвалности Француској, који је обновљен пре неколико година. Његовом поновном откривању присуствовао је председник Француске Емануел Макрон, заједно са нашим председником Александром Вучићем", рекао је Селаковић.

Вијенац на споменик краљевима Петру и Александру Карађорђевићу положио је и градоначелник 16. париског арондисмана Франсис Шпинер, коме је министар Селаковић захвалио на бризи и поштовању за овај споменик и позвао га да посјети Београд

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана