Шапић поднио иницијативу за подизање споменика ђенералу Дражи Михаиловићу

Срна
Шапић поднио иницијативу за подизање споменика ђенералу Дражи Михаиловићу

БЕОГРАД - Градоначелник Београда Александар Шапић поднио је данас званичну иницијативу Комисији за споменике и називе тргова и улица Скупштине града да ђенералу Драгољубу Дражи Михаиловићу буде подигнут споменик у парку Теразијска тераса у центру Београда.

Шапић је оцијенио да је подизање споменика у Београду вођи Равногорског покрета и команданту Југословенске војске у отаџбину у Другом свјетском рату исправљање историјске неправде, саопштио је градски Секретаријат за информисање.

“Иницијативу сам поднео, јер сматрам да то заслужује човек коме су две од највећих сила у борби против фашизма и нацизма, САД и Француска, доделиле највише државно одликовање”, рекао је Шапић.

Он сматра да ђенерал Михаиловић треба да има достојанствен споменик у центру Београда поготово због тога што му се ни за гроб не зна, те указао да је то важно и због националног помирења и стављања тачке на пођеле.

“Треба да се настави процес којим су се изједначили партизански и равногорски покрет и када је оборена судска пресуда којом је Драгољуб Михаиловић проглашен за издајника”, рекао је Шапић.

Он је истакао да Србија треба да се поноси тиме што је у Другом свјетском рату имала два антифашистичка покрета, али и да не би требало заборавити да је ђенерал Михаиловић један од најодликованијих српских официра за исказане подвиге и храброст у балканским ратовима и Првом свјетском рату.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана