САНУ: Звиздић изнио "Гротескну лаж и патолошку конструкцију"

Срна
САНУ: Звиздић изнио "Гротескну лаж и патолошку конструкцију"

БЕОГРАД - Извршни одбор Српске академије науке и уметности /САНУ/ оцијенио је као "гротескну лаж и патолошку конструкцију" наводе предсједавајућег Представничког дома парламента БиХ Дениса Звиздића о наводним инструкцијам Меморандума САНУ којих се, према његовим тврдњама, придржава српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

"Извршни одбор САНУ одговорно изјављује да је реч о гротескној лажи и патолошкој конструкцији која нема никакве основе у дјеловању САНУ, али је на линији тврдњи о постојању Меморандума САНУ два, три… и тако унедоглед", саопштено је из САНУ.

Из САНУ су навели да неко о "инструкцијама" све зна, док Извршни одбор САНУ не зна ништа.

"Вероватно стога што је проста истина да оне једноставно не постоје. Шта више, таквих седам Звиздићевих жинструкцијаж нема ни у тексту проскрибованог нацрта жМеморандумаж из 1986. године. Којим снагама је после толико година потребан нови Протокол Сионских мудраца не желимо ни да нагађамо", саопштено је из САНУ.

У саопштењу је наглашено да су ставови и дјеловање САНУ у потпуној супротности са жељама оних који овакве лажи шире.

"Међутим, гледано управо кроз одговарајуће искуство САНУ, дуго три и по деценије, бојимо се да преко оваквих инцидената нико не сме олако да прелази", закључено је у саопштењу.

Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Денис Звиздић објавио је на Н1 наводних седам тачака инструкције Меморандума САНУ, којих се, према његовим тврдњама придржава српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана