Резолуција Европског парламента неоснована

Срна
Foto: Политика/архива

Резолуција Европског парламента о кинеским предузећима у Србији је неоснована и на основу лажних информација дискредитује кинеска предузећа и кинеско-српску сарадњу, саопштено је из Амбасаде Кине у Србији.

Поводом навода у резолуцији Европског парламента да се изражава "забринутост због стања људских права вијетнамских радника у кинеској фабрици Линглонг у Зрењанину", из Амбасаде Кине наглашавају да је то типична политичка манипулација.

"То је типична политичка манипулација, која на основу лажних информација и предрасуда, неутемељеним и злонамерним клеветањем дискредитује кинеска предузећа и кинеско-српску сарадњу", истиче се у саопштењу кинеске Амбасаде.

Најоштрије осуђујући то, Амбасада наводи да је сарадња кинеских предузећа која послују у Србији и Србије заснована на узајамном поштовању и обостраној користи и функционише у оквиру закона Србије, пренио је "Спутњик".

Та сарадња, истиче се у саопштењу, даје позитиван допринос економском и друштвеном развоју Србије.

"Увјерени смо да свака злокобна намера да се подрива пријатељска сарадња Кине и Србије и кочи развој Кине и Србије неће успети", поручују из кинеске амбасаде у Београду.

 Европски парламент усвојио је недавно резолуцију о принудном раду и еколошким протестима у Србији у којој изражава "дубоку забринутост" због положаја вијетнамских радника у кинеској фабрици "Линглонг" у Зрењанину, владавине права и корупције у области животне средине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана