Рањени младић: Највише се плашим Блажићевог изласка из затвора

Танјуг
Рањени младић: Највише се плашим Блажићевог изласка из затвора

БЕОГРАД - Немања Илић, један од младића рањених у Малом Орашју, у масакру прошле године за који је окривљен Урош Блажић, данас је у наставку суђења истакао да је његов најјачи страх шта ће бити за 20 година, алудирајућу на годину када би Блажић у случају максималне затворске казне изашао из затвора.

На питање пуномоћника чега се највише плаши, Илић је рекао да се плаши шта ће бити за 20 година, јер с обзиром да Блажић у тренутку злочина није имао навршену 21 годину њему по Закону суд може да изрекне максималну казну затвора од 20 година.

Илић је прво детаљно испричао како се тог 4. маја прошле године са пријатељима састао у дворишту школе у Малом Орашју, гдје су сједили окупљени око ватре.

У једном тренутку је чуо пуцњаву и прво помислио да су петарде, међутим убрзо је схватио да неко пуца по њима и покушао да устане, али је пао.

Илић је навео да је видео силуету особе која има пушку и пуца рафалном паљбом по њима и додао да је чуо да његови другови запомажу и позивају упомоћ.

Он је рекао да је схватио да је рањен тек када је особа која је пуцала отишла, и када је покушао да устане. Илић је позвао свог оца и објаснио му, а убрзо су стигли и превезли га у болницу. Одговарајући на питања пуномоћника оштећених Илић је рекао да и даље трпи јаке болове због повреда које је задобио тад, као и да не може да сједи већ само да стоји или лежи, а у судницу је данас дошао са штакама.

Након њега свједочила је Јелена Пантић која је испричала да живи у Дубони у близини мјеста гдје је Блажић пуцао, као и да је те ноћи са терасе видјела њега како пуца по дјеци.

Пантић је испричала да је у том тренутку од страха вриснула, након чега се Блажић окренуо ка њој и почео да пуца. Свједок је навела да је тада сакрила дјецу испод стола и позвала полицију.

Миленко Бјекић у чијем стану у Младеновцу су били пријављени чланови породице Блажић је навео да су они само формално били пријављени у стану и да нису у њему живјели.

Бјекић је рекао да је њега Радиша Блажић, Урошев отац, замолио да га пријави као да живи у том стану како би од војске добио стан у Младеновцу а не у Крагујевцу.

Свједок је истакао да су Блажићи три пута ушли у стан а да никад нису живјели у њему.

Урош Блажић је оптужен да је 4. маја прошле године убио девет и ранио 12 особа код Младеновца. Његов отац Радиша Блажић је оптужен за држање оружја које је пронађено у његовој кући. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана