Притвор за управника затвора у Нишу због примања мита

Срна
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Судија за претходни поступак Вишег суда у Београду одредио је притвор у трајању до 30 дана управнику Казнено-поправног завода (КПЗ) у Нишу Дејану Панићу, који је ухапшен због сумње да је примао мито од осуђеника.

Притвор је одређен и васпитачима у нишком КПЗ Снежани М. и Хидајету Ј, који су осумњичени да су заједно са Панићем проналазили осуђенике са двије трећине издржане казне и за износ од 5.000 евра им давали позитивну оцјену за владање како би добили условни отпуст из затвора.

Управнику нишког затвора и сарадницима, како се наводи у одлуци суда, притвор је одређен због опасности од утицаја на свједоке и понављања кривичног дјела, с тим што је у случају васпитача Хидајета Ј. процијењено и да постоји опасност од његовог бјекства.

"Против овог решења осумњичени и њихови браниоци имају право жалбе већу Посебног одељења Вишег суда у Београду, у року од три дана од дана пријема писменог отправка решења", наводи се у саопштењу Вишег суда у Београду. Осим њих троје, ухапшен је и осуђеник Д.И. који је осумњичен за давање мита.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана