Предсједник Србије и његов брат нису били у комуникацији са Колувијом

Agencije
Предсједник Србије и његов брат нису били у комуникацији са Колувијом

БЕОГРАД - Тужилаштво Србије за организовани криминал утврдило је да не постоје основи сумње да су предсједник Србије Александар Вучић и његов брат Андреј били у било каквом контакту или комуникацији са Предрагом Колувијом, осумњиченим за узгој плантаже марихуане у случају "Јовањица".

Тужилаштво се огласило поводом кривичне пријаве коју је 9. децембра прошле године Милош Вучевић /градоначелник Новог Сада/ поднио против Александра Вучића и његовог брата Андреја након оптужби дијела опозиције окупљене око Савеза за Србију да је Колувија приликом хапшења звао телефоном Андреја Вучића.

У саопштењу Тужилаштво наводи да је утврдило да браћа Вучић нису помагањем или на други начин учествовали у извршењу кривичног дјела које се ставља осумњиченом Предрагу Колувији на терет.

- Тиме не постоје основи сумње да су Александар и Андреј Вучић извршили било које кривично дело за које се гоњење предузима по службеној дужности - наводи Тужилаштво.

У саопштењу се напомиње да из извјештаја надлежне службе МУП-а Србије о прикупљању података из мобилних телефонских уређаја и СИМ картица одузетих од Колувије, аквизицијом меморисаног садржаја, као и садржаја свих инсталираних апликација за комуникацију путем Интернета, произилази да није утврђен ниједан контакт са Александром и Адрејем Вучићем.

Утврђено је да нису постојале комуникације 13. и 14. новембра 2019. године путем мобилне мреже, нити Интернет апликација, које се могу довести на било који начин у везу са Александром и Андрејем Вучићем, додаје се у саопштењу.

Дио опозиције је раније тврдио да је Предраг Колувија, власник компаније из Старе Пазове "Јовањица", познате по производњи органске хране, а на којој је откривена плантажа марихуане, звао Вучићевог брата Андреја телефоном приликом хапшења.

Након тих тврдњи, у договору са предсједником Србије кривичну пријаву против браће Вучић поднио је Милош Вучевић, потпредсједник СНС-а и градоначелник Новог Сада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана