Повукли се припадници чешког контингента Кфора из кордона на мосту на Ибру

Танјуг
Повукли се припадници чешког контингента Кфора из кордона на мосту на Ибру

КОСОВСКА МИТРОВИЦА- Припадници чешког контингента КФОР-а који су од јутрос у кордону, под опремом за разбијање демонстрација били распоређени на мосту на Ибру у Косовској Митровици, повукли су се, јавља дописник Танјуга.

На мосту је и даље примјетно појачано присуство припадника из италијанског састава КФОР-а, а и даље су паркирана два оклопна возила и два џипа карабињера.

Ситуација је мирна, са појачаним тензијама. До појачања снага КФОР-а претходно је дошло након што је јуче тзв. косовска полиција упала у зграде Привремених органа у Лепосавићу, Косовској Митровици, Звечану и Зубином Потоку, као и у болнички круг КБЦ Косовска Митровица, зграду у којој се налазе просторије ПИО Фонда, просторије Канцеларије за КиМ, Косовско-митровачког управног округа и Центра за социјални рад.

Припадници тзв. косовске полиције наоружани дугим цијевима и данас су распоређени испред зграда у сјеверном дијелу Косовске Митровице у које су јуче упали и затворили их. Акцију Приштине осудили су мисија ЕУ у Приштини, као и амбасада САД и амбасадори Немачке, Велике Британије и Француске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана