Поповић: Не дозволити рушење Републике Српске

Tanjug
Поповић: Не дозволити рушење Републике Српске

БЕОГРАД - Министар без портфеља Ненад Поповић оцијенио је данас да је очигледно да су институције БиХ, уз свесрдну подршку појединих западних земаља, кренуле да сруше Републику Српску и њен међународни положај утврђен Дејтонским споразумом.

Поповић у саопштењу оцјењује да се удар на Републику Српску и српске интересе најочигледније испољио последњим одлукама Уставног суда, којима се жели отети за почетак пољопривредно земљиште Републике Српске.

Потом ће се, додаје, извјесно кренути у њено даље развлашћивање и отимање њених надлежности и имовине.

- Више је него јасно да је после напада на нашу Цркву и народ у Црној Гори и последњих догађања у Републици Српској, где су огромну улогу имали они страни фактори који су одувек били против Срба, на делу општи напад на српске интересе на Балкану - навео је Поповић.

Он додаје да ништа није случајно и да Срби нису наивни да не повезују процесе, одлуке и догађаје чији је циљ да ослабе Српски народ у региону и учине га подијељеним и неспремним да брани своје кључне националне интересе.

- Једини исправан одговор после ових упозоравајућих догађања у Републици Српској, јесте јединство српског народа не само у Српској већ на читавом Балкану у заштити и одбрани своје слободе, својих држава, територија и светиња. То је посебно важно сада уочи великог државног празника Сретења, када смо се као народ под Вождом Карађорђем одлучили да освојимо слободу, а под кнезом Милошем да направимо и уредимо државу- навео је Поповић.

Он је апеловао на све политичке субјекте на свим српским просторима да буду мудри и сложни, да политичке спорове оставе за друге теме и друге прилике, и да сада заједнички циљ буду јединство и чврстина којом ће се одбранити право да Срби буду слободан и независан народ са својим државама, традицијом, историјом и визијом будућности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана