Полиција на трагу особама које су сакривале оружје на Новом Београду

Срна
Foto: Нова.тв

БЕОГРАД - Полиција Србије на трагу је да ухапси оне који су сакрили арсенал оружја и експлозивних средстава у једној гаражи на Новом Београду, рекао је министар унутрашњих послова Ивица Дачић.

Дачић је за ТВ Тањуг рекао да полиција има ДНК отиске и трагове из те гараже, у којој је јуче откривено оружје, али да је питање којим поводом је сакривено и шта се спрема.

Дачић је раније београдским медијима рекао да је полиција добила информацију да су четири пушке из војних извора, бивше ЈНА, те да је једна од пушака из БиХ или Хрватске, а остале да су биле у Словенији и на Косову.

Он је навео да је очигледно да је оружје припремано за извршење тешких кривичних дјела и да се сумња на једну криминалну групу која је то логистички припремала и која дјелује и у иностранству, као и да се овакво оружје користи за ликвидацију и убиства.

Према његовим ријечима, власници гараже у којој је пронађено оружје изнајмили су је неким људима, а полиција интензивно трага за закупцем, који је власницима показао личну карту Хрватске.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана