Отац несталог Сплићанина стигао у Београд, полиција интензивно трага за млaдићем

ГС
Отац несталог Сплићанина стигао у Београд, полиција интензивно трага за млaдићем

БЕОГРАД -Ненад Периш, отац несталог Сплићанина Матеја Периша (27), за којим МУП Србије интензивно трага, допутовао је вечерас у Београд, а у изјави за медије позвао је грађане Србије да јаве уколико имају било какву информацију о нестанку његовог сина.

Периш је рекао да нема никакве нове информације, али да, како каже, има апсолутно повјерење у српску полицију.

-Чуо сам да раде врло професионално. Они воде истрагу и за било какве информације, они су надлежни за давање изјава. Вјерујем им и захваљујем им се - рекао је Периш новинарима и додао да му се у посљедња два дана јавио велики број људи из Србије у жељи да помогне.

Пуно људи ме звало из Србије, људи које не познајем су ми нудили помоћ у смислу спавања, хотела...рекао је отац 27-годишњег младића, чији је нестанак његов друг пријавио МУП-у 31. децембра у 18 часова.

Периш је изразио наду да ће његово син бити пронађен.

-Надам се позитивном исходу, апсолутно вјерујем у све оно што српска полиција ради и сигуран сам да је то најбољи пут како ћемо доћи до рјешења - истакао је он и још једном позвао све уколико имају било какву информацију да се јаве, како је додао, макар и анонимно.

У ноћи између четвртка и петка, односно 31. децембра око 2.30 губи се сваки траг младићу из Сплита. Он је са својим друштвом дошао у Београд на дочек Нове године.

Они су у разговору за медије испричали да је њих седморо у четвртак увече прво отишло на вечеру у један ресторан у Бетон хали, а онда у клуб „Готик“. Када је у једном моменту друштво схватило да Матеја већ неко вријеме нема, почели су да га траже унутра. На излазу из клуба, схватили су да је његова јакна остала у гардероби.

Наставили су потрагу и около. Другови су након потраге отишли у смјештај и надали се да ће Метеј ујутро доћи. Када се то није десило, контактирали су са полицијом.

Медији у Србији објавили су да су надзорне камере снимиле Сплићанина како излази из клуба и спушта се степеницама ка једном сплаву.

Ријечна полиција упутила се данас у потрагу за Перишем и плове поред Бетон хале дуж ријеке Саве.

МУП је саопштио да је нестанак Матеја Периша пријављен 31. децембра прошле године у 18 часова.

- Полицијски службеници од тренутка пријаве о нестанку у складу са законом предузимају све мере и радње у циљу проналаска несталог младића - наводи се у саопштењу МУП-а.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана