Одаловићу забрањен улазак на КиМ

Агенције
Foto: Архива

Београд -- Предсједнику Комисије Владе Србије за нестала лица Вељку Одаловићу данас је на административном прелазу Мердаре косовска полиција забранила улаз на Косово.

Одаловић је требало да присуствује важном састанку Удружења породица несталих и киднапованих, а своју посјету највио је прије два дана, преноси Радио телевизија Грачаница.

Према ријечима Одаловића, то је још један од "крајње неразумних" потеза приштинских институција када су у питању нестала лица.

"Очигледно је да их то питање не интересује. Питање несталих су политизовали да сада немамо никакве контакте ни информације. Заборављају да је ова Радна група механизам који је до сада ријешио преко 1.800 случајева несталих лица", рекао је Одаловић.

Рјешавање питања несталих је хумана и цивилизацијска обавеза, која је сада блокирана рекао је Одаловић и истакао да породице несталих косовских Албанаца исто као и породице несталих Срба заслужују одговоре.

"Међународни посредници који су одговорни за дијалог и за процес механизма кроз Радне групе, ћуте и не врше притиске на приштинску страну да се одговорно односи према својим обавезама, за разлику од њих Београд је своје обавезе извршио. Сврха мог планираног одласка на састанак је била да умиримо породице. Вјерујем да ће се наћи неко ко ће уразумити приштинску страну и натерати да раде оно што је у интересу породица, а не политике", рекао је Одаловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана