Њемачка обавијештена о обустављању одласка медицинара

Срна
Њемачка обавијештена о обустављању одласка медицинара

БЕОГРАД - Њемачка је обавијештена да је Србија обуставила одлазак медицинских радника у ту државу, а наредни корак ће бити раскидање уговора о одласку медицинара, изјавио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Зоран Ђорђевић.

"Ми не можемо да зауставимо миграције. Непримерено је да, када сви причамо о заустављању миграција, ми то на неки начин подстичемо. То би било контра ономе што радимо", рекао је Ђорђевић за Радио-телевизију Србије.

Ђорђевић је истакао да Србија напредује и да је циљ да просјечна плата буде 900 евра.

"Тамо плате нису доста веће, живот је много пута скупљи него у Србији, квалитет живота није много већи, све што зараде потроше на живот", додао је Ђорђевић.

Он је додао Србија не може да заустави људе да оду, али ако већ одлуче, нека то раде легалним путем како би држава могла да штити њихова права.

"Уколико се одлуче на то, ми њих не заустављамо, али би било добро да се пријаве како би држава могла да гарантује за њихова права", напоменуо је Ђорђевић и додао да Србија има шта да понуди.

Када је ријеч о раду недјељом, Ђорђевић је рекао да је "у околностима када се држава развија глупо причати" о забрани рада недељом. 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана