Москва демантује Румунију о наводној блокади војних возила за Србију

Срна
Москва демантује Румунију о наводној блокади војних возила за Србију

Београд - Министарство одбране Русије демантовало је информације румунских власти о наводном блокирању и задржавању бродова са руским оклопним транспортерима који су ишли за Србију.

“Министарство одбране Русије није слало ниједан брод за транспорт војне технике Дунавом у Србију. Све оптужбе о таквим испорукама и наводним жзадржавањимаж руског транспорта са оклопним транспортерима од стране Румуније су апсолутна лаж”, истиче се у саопштењу руског министарства.

Министарство одбране Русије је нагласило да се извоз производа војне намјене из Руске Федерације у Србију одвија у строгом складу са међународним правом и у оквиру билатералне војно-техничке сарадње, пренио је “Спутњик”.

“Све испоруке су извршене у строгом складу са условима закљученог уговора и у роковима договореним између страна”, додаје се у саопштењу.

Раније је Министарство спољних послова Румуније саопштило да та земља није пропустила транспорт са руским наоружањем који се преко Дунава кретао у Србију, због санкција које је ЕУ увела Русији ради ситуације у Украјини.

Румунски медији јавили су да је ријеч о 30 тенкова и 30 оклопних возила, које јр Русија донирала Србији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана