Митрополит Амфилохије: Надам се да ни Нато неће подржати Ђукановића

Агенције
Митрополит Амфилохије: Надам се да ни Нато неће подржати Ђукановића

БЕОГРАД - Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије је, поводом медијских навода да би Црна Гора могла позвати НАТО у помоћ због дешавања у вези са Законом о слободи вероисповијести, изразио наду да ни Алијанса неће подржати такво безумље.

"Оно што је најтеже за садашњег предсједника Црне Горе Мила Ђукановића јесте то што је атеиста и некрштен, а ствара своју аутокефалну црногорску цркву. То је безумље", оцијенио је митрополит Амфилохије новинарима у Београду. 

Митрополит Амфилохије каже да не зна ко Ђукановићу помаже у томе. 

"Ако је у питању НАТО пакт, онда је то безумље двоструко, али ја се надам да, ипак, НАТО пакт такво безумље неће подржати иако је можда и мало тежа безумља подржао отимајући Косово и Метохију, бомбардујући нам и рушећи храмове", рекао је митрополит Амфилохије. 

Митрополит Амфилохије сматра да предсједника Црне Горе нико пред историјом не може да оправда. 

"Било како било, ово је безумље Ђукановића које не може оправдати пред историјом ничија заповијест и наредба, ако је имао од некога наредбу", рекао је митрополит Амфилохије. 

Митрополит Амфилохије је оцијенио да то што Влада Црне Горе не жели да повуче Закон о слободи вјероисповијести представља наставак тортуре. 

"То је наставак тортуре коју Црна Гора подноси од 1945. године, то је болест звана брозомора којом су затровани они који су сада на власти и који немају осјећање за сопствени народ", рекао је владика Амфилохије. 

Митрополит Амфилохије каже да је зато званичну Подгорицу позвао да поштује жељу народа исказану на мирним литијама и да престане да трује народ "братомржњом". 

"Зато сам и рекао - ако сте народна власт, видите шта ради народ. То су десетине хиљаде људи широм Црне Горе", поручио је митрополит Амфилохије. 

Црногорски министар одбране Предраг Бошковић изјавио је да је у вези са Законом о слободи вјероисповијести на дјелу веома интензивна кампања напада на Црну Гору из Србије са свих нивоа и да су о томе разговарали са НАТО партнерима који су им поручили да увијек могу рачунати на подршку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана