Милан Радојевић, градоначелник Сјеверне Митровице: Безбједност и ЗСО предуслов за бољи живот Срба

Тањуг
Милан Радојевић, градоначелник Сјеверне Митровице: Безбједност и ЗСО предуслов за бољи живот Срба

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Градоначелник Сјеверне Митровице Милан Радојевић означио је безбједност и формирање Заједнице српских општина као предуслов за бољи живот грађана Сјеверне Митровице, додавши да је то гарант опстанка Срба на Косову и Метохији.

„Најбитније је спровести споразуме који су потписани у Бриселу, а то не зависи од нас на локалу. Приштина је та која кочи имплементацију тих споразума. Да би задржали младе људе да остану да живе овде, непходно је да имамо стабилну политичко-безбедносну ситуацију. Самим тим што се не имплементирају споразуми конкретно мислим на ЗСО, то аутоматски не улива поверење грађана, конкретно Срба, у институције у Приштини", рекао је Радојевић за „Косово онлајн".

Он је, такође, додао да ЗСО никога не угрожава, односно да омогућава грађанима да имају слободу мишљења, говора и право на слободу избора.

„Грађани сами треба да одлуче у коју школу желе да пошаљу своју децу, код ког лекара ће дете да се лечи. Општине треба да имају могућност да саме одлучују о свом урбаном и просторном планирању. Све то је гарантовано кроз постојање ЗСО и мислим да заиста Приштина нема разлога да се плаши тога", напоменуо је Радојевић.

Општина Сјеверна Митровица је спремна да помогне људима који се опредијеле за започињање сопственог бизниса, јер по ријечима Радојевића, немогуће је да сви грађани буду запослени у јавном сектору.

„Нереално је да наши суграђани очекују да сви могу да пронађу посао у јавном сектору јер то је немогуће. У косовском систему постоји око 500 радника који примају плате из косовског буџета, паралалено са тим држава Србија обезбеђује плате за око 5.000 људи из Северне Митровице. Оно што је наш план, то је да за наредну годину обезбедимо одређена средства као подстицајна стартап средства", нагласио је градоначелник.

Он је додао да ће се општина потрудити да младим људима обезбједи средства да започну сопствени бизнис, што би био добар примјер за следеће године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана