Михајловићева: Даље руке од рудара и рудника Србије

Срна
Foto: Танјуг

БЕОГРАД- Србија самостално води енергетску политику, изјавила је министар рударства и енергетике Србије Зорана Михајловић и поручила појединим европским политичарима који би да затварају руднике у Србији да држе "даље руке од рудара и рудника Србије".

"Србија суверено води енергетску политику у интересу својих грађана, а не било кога изван Србије", рекла је Михајловићева, поводом текста европског посланика из редова њемачких Зелених Виоле Фон Крамон под насловом "Термоелектране на угаљ Западног Балкана су слепа тачка ЕУ".

"Чини ми се да посланик у Европском парламенту Виола фон Крамон ни у Немачкој не може да затвара руднике и уређује енергетски сектор, а тек то неће моћи да ради у Србији, док је ове Владе и председника Србије. Даље руке од рудника и рудара и пуна подршка Електропривреди Србије (ЕПС) и његовим радницима", навела је Михајловићева.

Она је додала да је циљ да Србија у енергетској транзицији остане енергетски безбједна, да не зависи од увоза електричне енергије, а да државно предузеће ЕПС буде још јачи него данас и важан "играч" и у регионалним оквирима, саопштено је из Министартва рударства и енергетике Србије.

Београдски медији су пренијели да је Фон Крамонова затражила од ЕУ да се затворе рудници и термоелектране у Србији - Колубара, Костолац и Обреновац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана