Кокановић разговарао са Вујадиновићем: Срби у Словенији и даље непризнати као мањина

Срна
Foto: N.N

БЕОГРАД - Предсједник Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије Милимир Вујадиновић састао се у Београду са предсједником Савеза Срба Словеније Владимиром Кокановићем, који је истакао да Срби у тој земљинису признати као национална мањина, иако је српско становништво најбројнија мањинска национална заједница.

На састанку у Скупштини Србије саговорници су разговарали о предстојећим изборима који ће бити одржани како у Србији, тако и у Словенији. Кокановић је изразио наду да ће политичка ситуација у Србији остати непоромијењена и у сљедећем мандату, имајући у виду да је политика коју заступа садашња администрација, на челу са предсједником Србије Александром Вучићем резултирала бољем положају Срба у Словенији и активним односом Србије према Србима у региону.

Он је истакао са Срби у Словенији, захваљујући политици коју заступа Влада, виде напредак и осјећају бенефите напретка матице, саопштено је из Скупштине Србије. Вујадиновић је изразио наду да ће се у скорије вријеме организовати посјета чланова Одбора за дијаспору и Србе у региону српској матици и словеначком парламенту, с циљем успостављања још бољег положаја српског народа у Словенији. Кокановић је уручио Вујадиновићу захвалницу за несебичну подршку раду Савеза Срба Словеније, огромном доприносу у развоју и очувању српског језика, културе и традиције Срба у Словенији и на даљем јачању веза између српског и словеначког народа.

Кокановић је недавну посјету Вујадиновића Љубљани, када се састао са представницима Срба у Словенији и присуствовао потписивању Декларације о сарадњи српских друштава у тој републици, оцијенио као историјску и истакао да она представља велики искорак за српску заједницу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана