Канцеларија за Косово и Метохију: Недопустиво и срамно претресање српских кућа у Шилову

Срна
Foto: Канцеларија за КиМ

БЕОГРАД - Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију је оцијенила да је недопустиво и срамотно данашње поступање такозване косовске полиције која је више часова, без ваљаног основа, претресала куће двије српске породице из Шилова и изложила их додатном притиску и узнемиравању.

У саопштењу се истиче да је ријеч о типичном примјеру застрашивања Срба који живе у Косовском Поморављу и перфидном притиску од Приштине да се они одатле иселе. Иако у кућама домаћина Џаклића и Михајловића, како се додаје, ништа нелегално није пронађено, они су више сати били жртве полицијског провјеравања, усљед кога су претрпили снажан стрес.

Канцеларија наглашава да је познат и опробан механизам да власти у Приштини на челу са Аљбином Куртијем, под различитим изговорима, шаљу полицијске снаге у српске куће и села не би ли тако унијели додатни немир и страх међу преостали српски народ у покрајини. "Оно на шта Курти и његови сарадници никако не рачунају јесте чињеница да никаквим једностраним акцијама, нити новим притисцима неће сломити дух и снагу Срба на простору Косова и Метохије, нити изазвати неодмерену реакцију српског народа који је увек окренут миру и мирном суживоту", истиче се у саопштењу Канцеларије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана