Канцеларија за КиМ о забрани за кошаркаше "Слоге": Покушај изолације српског народа

Танјуг
Канцеларија за КиМ о забрани за кошаркаше "Слоге": Покушај изолације српског народа

БЕОГРАД - Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је да то што кошаркашима "Слоге" из Баточине није било дозвољено да преко административног прелаза Јариње дођу на КиМ, покушај изолације српског народа на сјеверу Косова и Метохије и сасвим безразложно иживљавање.

Кошаркашима "Слоге" из Баточине јуче није било дозвољено да преко административног прелаза Јариње дођу на Косово и Метохију, чиме је спријечено одигравање утакмице Друге српске лиге са домаћином "Трепчом" из Косовске Митровице.

- Реч је, као и у претходним случајевима задржавања спортиста на административним прелазима, о покушају изолације српског народа на северу Косова и Метохије и сасвим безразложном иживљавању, које за последицу може имати само додатно продубљивање међуетничке дистанце у покрајини - саопштила је Канцеларија за КиМ.

Истиче се да спорт макар симболично преживљавао и у најмрачнијим тренуцима европске историје, а древни народи су чак у ратно вријеме проглашавали примирја да би се спортисти слободно такмичили.

- Они који су у Приштини донели одлуку да систематски спречавају Србе да се баве спортом и такмиче, не каскају, дакле, за савременим цивилизацијским вредностима, већ заостају и за онима који су живели пре два и по миленијума. Овакво антицивилизацијско опхођење Приштине је само још један од аргумената у прилог тврдњи да су самопроглашено Косово и тамошње привремене институције самоуправе претња стабилности региона и непријатељ вредности на којима почива цивилизација - закључује се у саопштењу Канцеларије за КиМ.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана