Још се трага за убицама ММА борца

Г.С.
Foto: Блиц

БЕОГРАД - Од бруталног убиства репрезентативца Србије и ММА борца Стефана Савића (23) прошло је тачно шест мјесеци , а о осумњиченима за убиство ни трага ни гласа.

Василије Гачевић и Марко Даничић сумњиче се да су у ноћи између 24. и 25. фебруара претукли, а затим изболи ножем Савића и побјегли са лица мјеста. 

До сада су постојале разне теорије и сумње на којој локацији се налазе убице, а најновија је да се крију у једној земљи у Средњој Америци. Међутим, ове тврдње још нису званично потврђене од стране надлежних органа. Није јасно како су успјели да избјегну хапшење, али се претпоставља да им је помогло то што је потјерница за њима расписана тек накнадно. 

Према незваничним информацијама, осумњичени су, након извршења злочина, одмах отишли у стан једног од њих, а затим су побјегли на Косово, гдје су наводно нелегално прешли административну линију. 

Иако су у бјекству, оптужница против Гачевића и Даничића може бити подигнута. 

Посљедња информација која је објављена у медијима јесте да су до сада испитани сви свједоци стравичног убиства, међу којима је и свједок из Црне Горе. 

Траг који полиција има јесте да је осумњичени Даничић из бјекства контактирао своју породицу, преноси Блиц

Он је наводно без знања Гачевића позвао породицу и рекао им да му је тешко, те да размишља о предаји полицији. 

Подсјетимо, кобне вечери, Савић је био са друштвом у проводу у једном угоститељском објекту на Дорћолу. Када је изашао испред клуба, напала су га два мушкарца. 

„Блиц“ је дошао до снимка са надзорних камера које су снимиле тренутак напада на Стефана. Како се види на снимку који траје нешто мање од два минута, Стефан Савић трчи низ Добрачину улицу док га јуре двојица мушкараца. 

Стефан потом скреће у Дунаву улицу, а за њим иду и двојица нападача који га савладавају – један са једне, други са друге стране. 

Тачно 30 секунди касније, убице Даничић и Гачевић се враћају шетајући Добрачином улицом. 

На снимку се види и како се отимају око неког предмета на улици. 

Њих двојица све вријеме опуштено шетају, као да десетак секунди раније нису убили младића, а другог тешко ранили. 

Медији су објавили да су убице Гачевић и Даничић Стефана Савића изболи више од 15 пута. 

Извор је тада рекао да ће у обдукционом налазу бити прецизно наведене све повреде које је задобио Савић. 

Међутим, наводи да су љекари и инспектори били шокирани кад су видјели шта су убице урадиле Стефану. 

Тренер Савића, Борислав Ћосић, испричао је да је 6. априла одржано финале Европског ММА првенства, те и да је управо тада одржана премијера документарног филма посвећеног убијеном младићу. 

- Било је много емотивно, нико није могао да суздржи сузе... Стефан је увек уз нас, чувамо га у заједничким успоменама! - рекао је за „Блиц“ тренер убијеног Стефана Савића.

Како је раније Борислав Ћосић испричао, Савић је одувијек био правдолљубив. 

– Прије двије године, више људи је мучки пребило његовог друга након чега су га бацили у ријеку. Стефан није могао само да оде кући. Рекао ми је тада: „Учитељу, како послије тога могу само да одем кући? Џабе ми све што радим, сутра за моју будућност, за било шта“. Дјечак је изашао из воде потпуно измучен, мокар и крвав, испред Стефана. Он му је тада пришао и упитао: „Ко ти је то урадио? Шта ти се десило?“ Младић му је одговорио, након чега им је Стефан лијепо пришао и питао их: „Ајде што сте га пребили, али зар сте морали да га баците у ријеку?“ Онда је услиједила свађа, па и туча која је касније ескалирала у оно што се десило. Стефан је из те туче изашао као побједник, али можда извршиоци нису могли то да поднесу, и ово је епилог – тврди Ћосић. 

Судија за претходни поступак Вишег суда у Београду је 11. марта донио рјешење којим је Василију Гачевићу и Марку Даничићу одредио притвор због сумње да су убили Савића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана