Грујичић: Никада нећемо одустати од истраживања посљедица бомбардовања

Политика
Грујичић: Никада нећемо одустати од истраживања посљедица бомбардовања

БЕОГРАД - Један од иницијатора формирања Међуресорног координационог тијела за утврђивање посљедица НАТО бомбардовања Даница Грујичић изјавила је да ће стручњаци наставити да врше притисак да буде усвојена одлука о оснивању овог тијела и нагласила да је превише времена прошло да би вјеровала да је ријеч о случајном пропусту и незнању.

Грујичићева је навела да су сви они и даље спремни да се прихвате тог посла иако се, из бирократских разлога, у посљедње двије године од када је споразум о формирању тог тијела парафиран, нису помјерили са мртве тачке.

- Ово није пројекат који ће се радити једно лето. Ово је посао који ће се дуго и темељито радити. Сви смо спремни за њега. Можда и више него пре. Најважније је што се овој иницијативи из године у годину придружује све већи број научника. Никада нећемо одустати од инсистирања на томе да се спроведе детаљно, научно испитивање посљедица НАТО-агресије - рекла је Грујичићева.

Она је нагласила да не зна ко кочи рад Међуресорног координационог тијела.
- Да ли постоје притисци ван граница наше државе, на то питање намам одговор јер једноставно не знам. Могу само да нагађам - рекла је Грујичићева, која је директор Института за онкологију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана