Држављанин Србије у изолацији на броду "Дајмонд принцес"

Агенције
Држављанин Србије у изолацији на броду "Дајмонд принцес"

БЕОГРАД - Један од 14 држављана Србије на броду "Дајмонд принцес", који је под карантином у Јапану, пријавио је управи брода да је био у контакту са особом која је позитивно тестирана на вирус корона и у посљедња три дана налази се у изолацији, саопштено је данас из Министарства спољних послова Србије.

Ради се о члану посаде и будући да још није тестиран, Амбасада Србије званично је затражила од власника брода, као и Министарства спољних послова Јапана да тест буде урађен што прије.

Када је ријеч о осталим држављанима Србије, српска амбасада је у контакту са њима и има информације да се сви добро осјећају.

На броду је од јуче тим љекара и медицинских сестара из Друштва за превенцију и контролу инфекција ради провјере услова живота путника, као и мјера неопоходних ради превенције преношења вируса.

Према званичним информацијама јапанских власти, на броду "Дајмонд принцес", који је од 5. фебруара у двонедјељном карантину, а на коме се налази 14 држављана Србије и један држављанин Црне Горе, потврђени су нови случајеви позитивно тестираних на вирус корона, чиме је укупан број позитивно тестираних случајева 174.

Међу нових 39 позитивно тестираних, од којих је 29 путника и 10 чланова посаде, први пут је позитивно тестиран један тинејџер.

У Јапану је до сада регистровано 203 људи позитивно тестираних на вирус корона, од којих је 174 са брода, 12 евакуисаних из Кине, те додатних 17 особа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана