Десетине хиљада људи на дочеку у Београду

Срна
Десетине хиљада људи на дочеку у Београду

БЕОГРАД - Десетине хиљада Београђана и гостију главног града Србије дочекало је Нову годину на отвореном, на концертима испред Дома Народне скупштине и у Београду на води, уз Јелену Карлеушу и Горана Бреговића.

Док су Карлеуша и Бреговић окупљенима честитали Нову годину, град је био обасјан ватрометом који је са Куле Београд активиран са 250 позиција, а свјетлост, коју је производило 55 ласера, ширила се у осам праваца.

Замјеник градоначелника Београда Горан Весић рекао је да се на овим прославама окупило од 40.000 до 50.000 људи, додајући да је “Београд у новогодишњој ноћи био свет” и да га је посјетило око 100.000 гостију.

На концерту пред Скупштином Србије, осим Карлеуше, наступиле су Марија Шерифовић и Сара Јо. Учеснике прославе у Београду на води, осим Бреговића и његовог некадашњег сарадника из “Бијелог дугмета” Младена Војичића Тифе, забављали и Ангелина, Цоби и Саша Ковачевић.

Славило се и у клубовима, сплавовима, ресторанима и хотелима, који су углавном били пуни, јер је и у њима била организована жива музика, а највише гостију из региона новогодишњу ноћ је дочекало у Скадарлији.

Весело је било и у новобеоградском Блоку 45, гдје су станари сами организовали ватромет и, уз пјесму и дјечју грају, ушли у Нову годину.

У новогодишњој ноћи на свијет су дошли нови Београђани, а први је у породилишту болнице “Драгиша Мишовић” на Дедињу рођен дјечак који ће се звати Стеван.

Он се родио тачно у поноћ, а само секунд касније у Гинеколошко-акушерској клиници /ГАК/ у Вишеградској улици родила се дјевојчица тешка 3.950 грама и дугачка 52 центиметра.

У ГАК “Народни фронт” у прве три секунде нове године рођене су три бебе – два дјечака и једна дјевојчица.

Већих инцидената током новогодишње ноћи није било, изузев обрачуна у једном београдском хотелу, гдје су, према тврдњама медија, током наступа Даре Бубамаре избодена три младића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана