Брнабић: Учинићу све да надлежни реагују по свим пријавама насиља

Танјуг
Foto: Танјуг

Премијерка Србије Ана Брнабић позвала је данас све који трпе било какав вид насиља да то пријаве и додала да ће учинити све да надлежне институције реагују по свим тим пријавама.

Она је тако одговорила у Влади Србије, на констатацију новинара да готово на дневном нивоу расте број жена које на друштвеним мрежама износе разлоге зашто нису пријавиле насиље и питање шта држава може да уради по том питању.

"Мислим да је добро што је о овој теми кренуло више да се прича, што се девојке, жене осећају охрабрене и оснажене да пријаве насиље", рекла је Брнабић.

Она је рекла да институције морају да раде свој посао и да у томе морају да буду ефикасне, те подсјетила да су закони мијењани како би биле пооштрене казне за породично насиље.

"Тај део посла смо завршили. Драго ми је да је јавно тужилаштво већ реаговало на неке од пријављених случаја на друштвеним мрежама, али ја желим да охрабрим све који су прошли или трпе било какав вид насиља, да то пријаве надлежнима", рекла је Брнабић.

Додала је да ће, као предсједница Владе, учинити све да надлежне институције, прије свега Министарство унутрашњих послова, али и Републичко јавно тужилаштво, реагују по свим тим пријавама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана