Блажићева бивша дјевојка свједочила о пиштољу који је нашла испод његовог јастука

Танјуг
Блажићева бивша дјевојка свједочила о пиштољу који је нашла испод његовог јастука

БЕОГРАД - У наставку суђења Урошу Блажићу, оптуженом за масовно убиство у селима Мало Орашје и Дубона, испитана је његова бивша дјевојка Анастасија Ђорђевић, која је навела да је са Блажићеm била у вези два или три мјесеца, као и да је једном приликом када је спавала код њега у кући у Шепшину испод јастука у кревету пронашла пиштољ.

Ђорђевић је додала да је Блажић рекао да му пиштољ служи за самоодбрану јер живи сам, као и да је тада поменуо да је његов отац ловац и да има ловачке пушке.

Када је упитана о разлогу раскида, Ђорђевић је рекла да се оптужени није слагао са њеним плановима за будућност, односно није му се свидјело што након средње школе жели да иде у војску, већ је хтио да се она пресели код њега и да заснују породицу.

Ђорђевић је истакла да је Блажић био агресиван само посљедње вече када је схватио да су раскинули, и да је тад викао на њу, хтио да јој отме телефон и истјерао је из возила прећи јој да “боље да изађе да не би било нешто горе”.

Сљедећи сведок Ања Талић која се иначе била у групи на друштвеној мрежи на којој је био и Блажић, данас је рекла да је та група служила за дружење и да је Блажића видјела само два пута у животу. На питање да ли се сјећа шта је Блажић на групи рекао 3. маја након масовног убиства у ОШ „Владислав Рибникар“ у Београду, Талић је рекла да се не сјећа, али је тужилац подсјетио да је он написао “само нека се рока”.

Талић је додала да је на дан злочина између њих избила безазлена свађа.

Наредни свједок Милан Лесић је одговарајући на питања тужилштва и пуномоћника оштећених рекао да се са Блажићем дружио двије или три године и да је био код њега у кући у Шепшину. Он је навео и да му је Блажић рекао да је кренуо у теретану и да користи стероиде. Лесић се на крају свог свједочења онесвјеситио за говорницом и стражари су га подигли и донијели му воду. (Крај)

Чланови породице

Чланови породице Уроша Блажића искористили су данас своје законско право да не свједоче на суђењу.

Поступајући тужилац Иван Конатар, након њиховог изјашњавања, навео је да су Блажићи показали свој став према овом догађају, трагедији и жртвама и да би, без обзира што су данас дошли, суд требало да их казни јер нису дошли на јучерашње суђење. Биљана Блажић, мајка оптуженог Уроша Блажића је искористила своје законско право да не свједочи, а прије тога је изјавила саучешће породицама.

Марко Блажић, брат оптуженог и његова супруга Жељана Блажић су такође искористили своје право да не свједоче у овом поступку. Најдан Блажић, деда оптуженог Уроша Блажића, искористио је исто право да као отац, односно дједа оптужених не свједочи у овом поступку.

Поред Уроша Блажића, у овом предмету је оптужен и његов отац Радиша Блажић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана