Американац данима у хотелској соби мучио дјевојку из Србије

Agencije
Американац данима у хотелској соби мучио дјевојку из Србије

Држављанка Србије (35) спашена је из канџи Американца, који ју је данима злостављао и држао заточену у хотелској соби у граду Ња Чанг у Вијетнаму.

 

Како пише Курир.рс, дјевојку је Американац, који јој је наводно био партнер, тукао и није јој дозвољавао да напусти хотел. Њена агонија трајала је данима, а она је све вријеме покушавала да се ослободи и јави некоме шта се дешава.

Пошто више није могла да трпи тортуру, некако је смогла снаге и успјела да се јави сестри и исприча јој за мучење које доживљава. Породица се за помоћ обратила фондацији "Тијана Јурић", која је даље алармирала Министарство спољних послова, а захваљујући њима, дјевојка је спашена и враћена у Србију.

"Девојку је озбиљно угрозио један страни држављанин. Контактирао сам са МСП, односно лично с министром, који је заиста одмах реаговао и преко конзула у Вијетнаму девојка је добила заштиту од њихових власти", каже Игор Јурић за Курир и додаје:

"Њу је у Србији дочекала наша полиција, а Одељење за борбу против високотехнолошког криминала је прегледало и претеће поруке које је девојка добила после бега од Американца. Надам се да ће он, у случају да дође у нашу земљу, бити одмах ухапшен".

У акцији спашавања помогао је и почасни конзул Србије у Вијетнаму Драган Младеновић, који борави у Хо Ши Мину.

"Он је изузетно успјешан пословни човјек и чим је сазнао за овај случај, ангажовао се како би помогао нашој држављанки, која је прошла праву тортуру", каже извор поменутог листа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана