Амбасада Русије: Приштина провоцира проглашењем руског званичника за персону нон грата

Срна
Амбасада Русије: Приштина провоцира проглашењем руског званичника за персону нон грата

БЕОГРАД - Проглашење руског званичника у Унмику за персону нон грата од власти у Приштини представља провокацију, саопштила је Амбасада Русије у Србији и позвала администрацију УН у региону да у потпуности осигура безбједност руских службеника.

-Сматрамо ову „одлуку" Приштине још једном антируском и анти-УН провокацијом која је предузета како би придобила наклоност западних ментора. Полазимо од тога да у складу са међународним правом и Резолуцијом 1244 Савјета безбједности УН, која је кључна за рјешење косовског питања, нема никакве правне посљедице - наведено је у саопштењу.

Из Амбасаде су поручили да руске дипломате рачунају на то да ће Унмик оштро и недвосмислено осудити испад власти самопроглашеног Косова.

Власти самопроглашеног Косова званично су објавиле да проглашавају за персону нон грата службеника Мисије привремене управе УН на Косову и Метохији, који је држављанин Русије, због "активности која је неспојива са дипломатским статусом".

Министар спољних послова привремених институција у Приштини Доника Гервала навела је у објави на "Твитеру" да Приштина стоји уз своје савезнике у "дјеловању против злонамјерних акција које угрожавају националну безбједност и уставни поредак (самопроглашеног) Косова".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана