Застава Косова замијењена албанском

Срна
Застава Косова замијењена албанском

Приштина - Градоначелник Пристине Шпенд Ахмети првог дана на тој функцији донио је одлуку о уклањању косовске заставе из општине, и истакао албанску заставу.

Погрешно је почео остваривање свог мандата и овлашћења, пише данас дневник Трибуна.

Лист наводи, да је прва Ахметијева одлука, од како је постао градоначелник, било наређење да се уклони застава Косова из његовог кабинета, али и других просторија у здању општине. Умјесто косовске постављене су заставе Албаније.

Ахмети је на дан полагања своје заклетве у сали скупштине поставио албанску државну заставу, а истовремено у канцеларији градоначелника је скинуо заставу Косова и на њено мјесто поставио такође албанску заставу.

Такав његов поступак изазвао је лавину критика и оцијене да је нови градонечелник, већ првог дана преузимања функције прекршио закон.

Према Закона о употреби државних симбола предвиђено је да се државна застава Косова постави у свим јавним институцијама, као и у свим канцеларијама тих институција.

У општини Приштина се догађа супротно, пошто на њему нема симбола државе Косово, констатује дневник Трибина.

Истовремено Ахмети је од Министарства локалне самоуправе затражио законско објашњење о начину употребе државних симбола.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана