Заев поднио оставку на мјесто премијера и предсједника странке

Срна
Заев поднио оставку на мјесто премијера и предсједника странке

СКОПЉЕ - Лидер Социјалдемократског савеза Македоније /СДСМ/ и предсједник Владе Зоран Заев изјавио је вечерас да подноси оставку на обје функције послије пораза на локалним изборима у Скопљу и другим великим градовима.


"У име СДСМ и свих наших људи честитам противницима на побједи на изборима. Преузимам одговорност на себе и подносим оставку на мјесто премијера и предсједника СДСМ. Честитам свим прогресивним грађанима који се боре за интегрисану Северну Македонију. Честитам свим изабраним градоначелницима", рекао је Заев на конференцији за новинаре послије другог круга локалних избора у Сјеверној Македонији.

Он је додао да из политике уопште није тешко отићи, већ да је тешка помисао на реалност и одлуку народа.

"Унио сам слободу и демократију у нашу земљу, што значи преузимање одговорности. Желим да оставим траг људима да уче и расту у демократском капацитету. Можда гријешим, вријеме ће показати, вријеме је да грађани подрже политичаре који могу да доносе тешке и храбре одлуке, а да се не руководе политичким рејтингом или фотељама", рекао је Заев.

Заев је прије избора рекао да ће поднијети оставку ако његова партија буде поражена на изборима за градоначелника Скопља.

Његов СДСМ претрпио је пораз у другом кругу локалних избора, пошто су опозициони и независни кандидати побиједили у Скопљу, Охриду, Куманову, Битољу и другим градовима.

Опозициона ВМРО-ДПМНЕ прогласила је побједу у 12 општина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана