Власница азила у Загребу убила 44 пса

Jutarnji.hr
Власница азила у Загребу убила 44 пса

Власница азила за псе "Астор" у Загребу признала је да је смртоносним ињекцијама убила 44 пса из прихватилишта. Казна за такво кривично дjело у Хрватској је до једне године затвора.

"Далиборе, ја више не могу. Не знам како са псима даље. Беспомоћна сам и излаз не видим. Најбоље ће бити да их успавам. Помози ми да пронађем рjешење."

Овим ријечима се Бранкица Кросети (61) пожалила почетком децембра пријатељичином супругу Далибору Барићу (37), иначе секретару удружења Астор, у склопу ког се налази прихватилиште и супругу предсједнице Астора Романе, који се на тај знак дао у потрагу за смртоносним средством за еутаназију Т-61!

Свјестан могуће казнене одговорности ако случај дође у јавност и до органа гоњења, Далибор се 6. децембра довезао у прихватилиште у Блато на Јадранској авенији, гдје га је чекала нервозна Бранкица, у којој се одлука дословно ломила већ данима.

Упркос свему, око 15 часова тог кобног дана интравенозно је убризгала у укупно 44 пса смртоносну дозу средства за еутаназију .

Међу псима је највише било мјешанаца, а била су ту и три боксера и по један шарпланинац, њемачки овчар и ротвајлер.

Опростила се са њима и нестала.

Чак је, како сазнаје "Јутарњ"и, покушала себи да одузме живот, јер јој је тај чин био превелики терет.

Данима пси нису лајали. Комшијама је то било чудно, а један од њих је 10. децембра угледао стравичан призор мртвих паса и позвао полицију.

Слиједећи трагове, као и податке о власништву Удружења, бараке и паса, истражитељи су врло брзо ушли у траг и Бранкици која је, без обзира на то што је иницијатор и починилац стравичног злочина, одлучила да полицији открије и улогу свог помагача Далибора, који је још на испитивању.

- Да, успавала сам их. Једног по једног. Пуних седам сати је све то трајало. Волим животиње, али била сам сатјерана у ћошак и почели су да испаштају. Остала сам без новца и више нисам имала излаза. Али нисам била у томе сама. Далибор ми је помогао да набавим средство за успављивање - исповједила се, притиснута доказима, Бранкица након стављања лисица на руке.

Бранкица ће казнено одговарати због убијања и мучења животиња, за шта јој пријети до једне године затвора, док се очекује да ће против Далибора бити покренута оптужница због учествовања у злочину.

Међутим, још се не зна гдје је набавио средства за еутаназију.

Иначе, Бранкици ово није први улазак у полицијске казнене евиденције. Огрешила се о закон због неколико имовинских деликата, док је Барићу ово прво кривично дјело.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана