Владимир Загорец пуштен на условну слободу

Aгенције
Владимир Загорец пуштен на условну слободу

Загреб - Бивши генерал и помоћник хрватског министра одбране Владимир Загорец, који је осуђен на седам година затвора због крађе драгог камења из сефа Министарства одбране, од данас се налази на условној слободи, након што је одслужио више од двије трећине казне.

Судија загребачког Жупанијског суда одобрио је данас Загорцу да посјети своју породицу у Аустрији, потврдио је портпарол суда Крешимир Девчић.

Након повратка из Беча, што се очекује за двије седмице, Загорец се поновно мора јавити Жупанијском суду.

Условни отпуст судија може да опозове у случају да осуђеник почини ново кривично дјело или уколико се неоправдано не придржава одређених обавеза.

Загорец је условно отпуштен са издржавања затворске казне из затвора у Глини, након што му је Комисија за условни отпуст Министарства правде почетком прошле седмице усвојила молбу.

У затвору је био од почетка октобра 2008. године када га је Аустрија изручила због суђења за злоупотребу положаја и овлаштења, односно због крађе драгог камења из сефа Министарства одбране приликом одласка са дужности помоћника министра.

Загребачки Жупанијски суд неправоснажно га је осудио у марту 2009. године на седам година затвора и одузимање имовине у вриједности од пет милиона америчких долара, колико је вриједило украдено драго камење.

Врховни суд је ту одлуку потврдио у новембру 2009. године, након чега је некад најодликованији хрватски генерал остао без чина и одликовања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана