Владика Атанасије:Прекинути насиље над народом и свештенством у Црној Гори

Срна
Владика Атанасије:Прекинути насиље над народом и свештенством у Црној Гори

ПОДГОРИЦА - Црногорске власти треба да се уразуме, да престану са насиљем над недужним народом и да што прије ослободе владику будимљанско-никшићког Јоаникија и седморицу свештеника, изјавио је Његово преосвештрнство владика милешевски Атанасије, под чијим је духовним старатељством Архијерејско намјесништво у Пљевљима.

Владика Атанасије указао је да су у насиљу полиције над недужним голоруким народом који је мирно шетао улицама Пљеваља многи повијеђени, међу којима дијете и старица.

- Само сазнање да су животи многе деце у Пљевљима били угрожени и да у редовима пљеваљске полиције постоје људи који су спремни да употребе силу на децу, старце и голоруки народ у нама изазива дубоки бол и тугу. Стога позивамо власти које господаре над полицијом, да се уразуме и престану са насиљем над недужним народом - поручио је владика Атанасије у пастирском обраћању.

Он је нагласио да дубоко саосјећа са пљеваљским породицама чији су чланови повријеђени, те позвао сву паству у пљеваљском крају да, као и до сада, остане достојанствена и у љубави са својим ближњим.

- Апелујемо на надлежне државне органе да што пре ослободе нашег у Xристу брата епископа Јоаникија и седморицу свештеника. Молимо се васкрслом Господу, победитељу над сваким злом и неправдом да у Црној Гори завладају мир, љубав и слога - истакао је владика Атанасије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана