Вили Берош најавио обавезно тестирање лица која улазе у Хрватску

Срна
Вили Берош најавио обавезно тестирање лица која улазе у Хрватску

ЗАГРЕБ - Хрватски министар здравства Вили Берош најавио је обавезно тестирање лица која улазе у Хрватску на три дана јер су појединци из иностранства остварили контакте због чега је дошло до нових случајева заразе вирусом корона.

Берош је појаснио да су неки од заражених четворо хрватских држављана, који су истим аутомобилом дошли у Хрватску на 72 часа, остварили контакте, чиме је поремећено неколико седмица рада.

Он је потврдио да су у Хрватској преминуле још двије особе од посљедица вируса корона, а да је у посљедња 24 часа евидентирано осам новообољелих.

Директор Клинике за инфективне болести у Загребу Алемка Маркотић рекла је да је с клиничке стране слика веома добра, да у Пули нема ниједног пацијента у болници, односно да су се сви опоравили, преносе хрватски медији.

“Добри бројеви могу се брзо покварити или их можемо довести до нуле и бити задовољни и уживати у љету”, поручила је Маркотић.

Министар унутрашњих послова Давор Божиновић рекао је да ће, вјероватно, допустити отварање дјечјих игралишта, а разматрају и да се допусти већи број људи на вјенчањима и сахранама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана