Видошевићу једномјесечни истражни затвор

Танјуг
Видошевићу једномјесечни истражни затвор

Загреб - Надану Видошевићу, досадашњем предсједнику Хрватске привредне коморе, и трећеосумњиченој у афери "Реморкер" Јосипи Младинов вечерас је одређено једномјесечно задржавање у истражном затвору.

На истражном рочишту на загребачком Жупанијском суду њима је истражни затвор одређен због опасности од утицања на свједоке.

Младиновој, шефу рачуноводства Хрватске привредне коморе, притвор је одређен и због могућности уништавања документације.

Предложено је испитивање 35 свједока, јављају хрватски медији.

Видошевић и Младинова су, након истражног рочишта, одвезени у загребачки затвор Реметинец.

Случај против Видошевића и још четворо осумњичених у афери "Реморкер" преузео је УСКОК /Канцеларија за сузбијање корупције и организованог криминала/.

"Нова ТВ" јавила је, позивајући се на поуздане изворе, да ће бити блокирана цјелокупна имовина у власништву Видошевића, али и имовина његове супруге, мајке и дјеце.

Видошевића и четворо његових сарадника осумњичени су да су као криминална група извлачили новац из Хрватске привредне коморе и оштетили је за најмање 4,6 милиона евра.

Осим Видошевића и Младинове. осимњичени су и шеф кабинета предсједника Хрватске привредне коморе Зденка Петернел, Игор Премиловац и Давор Комерички.

Видошевић је ухапшен јуче због сумње да је учествовао у извлачењу новца из Хрватске привредне коморе, чији је предсједник био 18 година. Осим њега, јуче је ухапшена и Младинова.

Петерналова је ухапшена прије мјесец дана, када и Комерички, који је јуче пуштен. Премиловац је био на слободи, али је признао да је посредством фиктивних фирми и рачуна у иностранству извлачио новац који је умањен за провизију предавао Петернеловој.

Истражитељи су данас претраживали Видошевићеву вилу, а планирају и претресе његових других стамбених и пословних простора. Хрватски медији преносе да су истражитељи код Видошевића открили највећу колекцију умјетничких дјела на Балкану.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана