Управе полиције Црне Горе: Десетине људи приведене, повријеђено 26 припадника полиције

Срна
Управе полиције Црне Горе: Десетине људи приведене, повријеђено 26 припадника полиције

ПОДГОРИЦА- Црногорска полиција у Никшићу је због јавног окупљања и инцидената привела 32 лица, у Пљевљима девет, у Подгорици су лишена слободе три лица, у Андријевици пет, на путу Беране-Андријевица 12, у Херцег Новом једна, а будванска полиција је позвала 25 особа, саопштено је данас из Управе полиције Црне Горе.

Из полиције су навели да су јуче током дана и у вечерњим сатима у више градова процесуирана лица која су се окупљала супротно наредбама Министарства здравља и изазвала нереде.

У Пљевљима и Никшићу је, навели су из полиције, дошло до инцидената гдје су "окупљени грађани полицијске службенике брутално напали без разлога, засипајући их каменицма, флашама, пиротехничким средствима и другим предметима".

Полиција је истакла да је у Никшићу због јавног окупљања и инцидената које су изазивали грађани у службене просторије привела 32 лица, а против 20 лица су поднијете прекршајне пријаве.

У Пљевљима припадници полиције су привели девет лица од којих је један ухапшен због кривичног дјела напад на службено лице у вршењу службене дружности, пет лица је процесуирано због почињених прекршаја из Закона о јавном реду и миру.

- Група грађана је каменовала и зграду Министарства унутрашњих послова гдје су поломљена и стакла на прозорима ове зграде. Пљеваљска полиција има сазнања ко су организатори инцидената и интензивно се ради на њиховом лоцирању и процесуирању - истакнуто је у саопштењу.

Три лица су у Подгорици лишена слободе, једно за кривично дјело непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести, једно за прекршај из Закона о јавном реду и миру и треће због напада на полицијског службеника.

- Оперативним и превентивним радом полиције на територији главног града спријечена су недозвољена јавна окупљања и изазивање нереда - истакнуто је из полиције.

Петоро лица је лишено слободе у Андријевици због сумње да су извршила кривично дјело напад на службено лице у вршењу службене дужности. Ова лица су блокирала регионални пут Беране – Андријевица и са те локације је полиција након разбијања блокаде пута привела 12 лица, наведено је у саопштењу.

Једна особа је ухапшена у Херцег Новом, а терети се за прекршај из Закона о јавном реду и миру.

Будванска полиција је због организованих колона возила ноћ прије које су се кретале кроз град у Центар безбједности позвала 25 лица, од тог броја 14 особа је санкционисано због почињеног прекршаја из Закона о безбједности саобраћаја на путевима.

- Јуче је у овим нередима повријеђено укупно 26 припадника Управе полиције од којих је један задржан на болничком лијечењу - наведено је у саопштењу и истакнуто да ће одговорне особе за организовање окупљања и актери инцидената бити идентификовани, лоцирани и спроведни пред лице правде.

Због хапшења епископа Јоаникија и више свештеника СПЦ протести су јуче, осим у Никшићу, одржани у Пљевљима, Беранама и Будви.

Свети архијерејски синод СПЦ најоштрије је осудио најновији прогон СПЦ у Црној Гори и хапшење епископа Јоаникија и свештеника, оцијенивши да црногорска власт под лажним изговором борбе са вирусом корона, користи прилику за обрачун са СПЦ и њеним вјерницима.

Хапшење владике и свештеника изазвало је реаговања у Републици Српској и Србији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана