Ухапшен финансијски директор КАП-а, починио дјело тешке крађе

Агенције
Ухапшен финансијски директор КАП-а, починио дјело тешке крађе

Подгорица - Црногорска полиција ухапсила је синоћ, на граничном прелазу Добраково, према Србији, финансијског директора Комбината алуминијума Подгорица (КАП) Дмитрија Потрубача, преносе агенције.

Он је ухапшен због сумње да је Црногорском електропреносном систему нанио штету од 9,64 милиона евра.

Црногорска Управа полиције потврдила је данас да су њени службеници из Бијелог Поља јуче ухапсили Потрубача на граничном прелазу Добраково и он ће уз кривичну пријаву бити предат тужиоцу у Подгорици.

- На основу до сада предузетих активности сумња се да су КАП у својству правног лица и Потрубач, у својству одговорног лица у КАП-у, починили кривично дјело тешка крађа на штету Црногорског електропреносног система - наведено је у саопштењу Управе полиције.

КАП и Потрубач осумњичени су да су кривично дјело починили у периоду од 22. фебруара до 25. маја тако што су противправно присвојили електричну енергију од око 190,5 хиљада мегават часова, вриједности 9,64 милиона евра.

Из Управе полиције поручују да се настављају активности криминалистичке полиције у контроли пословања КАП-а.

Подгорички комбинат “Алуминијум” посљедњих мјесеци снабдијевао се електричном енергијом из резерви околних система, пошто је “Електропривреда Црне Горе” 22. фебруара престала да му испоручује струју, што је до тада чинила по налогу Црногорског електропреносног система.

КАП се нелегално снабдијева струјом од 1. јануара ове године.

Привредни суд у Подгорици донио је долуку о стечају у КАП-у, а 1.200 радника отишло је на Завод за запошљавање.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана