У Никшићким храмовима молебани за владику Јоаникија и свештенике

Срна
У Никшићким храмовима молебани за владику Јоаникија и свештенике

НИКШИЋ - У Саборном храму Светог Василија Острошког у Никшићу служена је вечерња служба и молебан за ухапшеног епископа будимљанско-никшићког Јоаникија и седморицу свештеника.

Игуман манастира Бијела Исаија Крговић рекао је да се страсти не смирују и да су “они који не желе мир заточили владику и свештенике”, без којих и служба у Саборном храму нема потребну пуноћу.

“Даће Бог да мирно и спокојно тражимо мир од Господа, а и ако страдамо нека то буде у истини и правди, али не из мржње према било коме, већ из љубави и правде. Свједоци смо да, нажалост, и тога има доста, што нам је синоћ показано на улицама Никшића, Пљеваља и Андријевице”, рекао је свештеник Крговић.

Он је истакао да је најважније уздање у Господа и да нема колебања.

“Својом вјером и призивањем Господа добијамо ту непоколебљивост и снагу. Једни за друге треба да се молимо, и нека и њима Господ да снагу да се сви заједно молимо. Господа су распели, немојмо очекивати нешто блаже у свијету”, рекао је игуман Крговић.

Он је нагласио да се препреке превазилазе сабирањем на светим службама и причешћем.

“Треба се молити Господу у свако вријеме, једни за друге, и за оне у болницама, затворима”, поручио је игуман Крговић.

Испред зграде полиције и вечерас се окупило неколико стотине грађана који скандирају “Пустите нам владику”, “Пустите нам свештенике”.

Свештеници СПЦ у Црној Гори притворени су на 72 сата због окупљања вјерника на празник Светог Василија Острошког, 12. маја.

Дан након тог празника због њиховог хапшења одржани су масовни протести у неколико црногорских градова, а полиција је употријебила сузавац и димне бомбе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана