У Кумровцу обиљежен Дан младости-радости

Танјуг
Foto: dnevnik.hr

КУМРОВЕЦ - У Кумровцу је полагањем вијенаца и паљењем свијећа испред споменика Јосипа Броза Тита обиљежен “Дан младости-радости”, манифестација која се одржава најближе суботе 25. мају, рођендану некададашњег доживотног предсједника бивше СФРЈ.

Ове године, манифестација је организована скромније због епидемије вируса Ковид-19, преноси хрватски РТЛ.

Манифестацију су у суботу организовале делегације Крапинско-загорске жупаније, Општине Кумровец и Савез друштава “Јосип Броз Тито” .

Предсједник Савеза Јован Вејновић изјавио је да је Тито симбол једног времена у којем су постизани изванредни економски, социјални, друштвени и културни резултати.

“Имамо проблема данас с вирусом короне, он ће вјероватно ипак некако завршити. Али ми 30 година болујемо од вируса шовинизма и национализма који не престаје, већ се одржава на сталној радној температури”, оцијенио је Вејновић и додао да они, као Савез, у фокус стављају ширење пријатељства, комуникације и сарадње.

Замјеница крапинско-загорског жупана Јасна Петек додала је да су се окупили како би се присјетили Јосипа Броза Тита као личности која је обиљежила историју 20. вијека и коју су, каже, цијенили широм свијета.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана