Турци заинтересовани за “Луку Бар”

Агенције
Турци заинтересовани за “Луку Бар”

Подгорица - Представници из Турске су, током састанка са предсједником Црне Горе Филипом Вујановићем, показали посебно интересовање за “Луку Бар” и слободну царинску зону у том граду, те најавили долазак турских привредника.

На састанку Вујановића и гувернера Измира Мустафе Топрака оцијењено је да добре односе Црне Горе и Турске прати добра сарадња и на економском плану.

- Досадашња искуства турских инвеститора, као што су „Гинташ“, „Тошчелик“, „Туркиш ерлајнс“ представљају добар примјер за друге инвеститоре и могу бити почетни мост сарадње, саопштено је из кабинета предсједника Црне Горе.

Вујановић је потврдио подршку Црне Горе Измиру, као кандидату за домаћина међународног сајма EXPO 2020, и указао да би добијање кандидатуре представљало велику шансу не само за Измир, већ и за цијели простор Балкана.

Топрак је рекао да је Турска већ обезбиједила неопходан простор и новац за организацију EXPO -а, истичући да ће у случају добијања кандидатуре цијели простор, након изложбе, бити претворен у туристичко-здравствени центар.

Топрак се на састанку захвалио на могућности да представи досадашње активности на организацији сајма EXPO -а у Измиру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана