Свједочила супруга Иве Санадера

Агенције
Свједочила супруга Иве Санадера

Загреб - Мирјана Санадер, супруга бившег хрватског премијера Иве Санадера, изјавила је данас на суђењу пред загребачким Жупанијским судом у случају “Фими медија” да су она и њен супруг сву имовину стекли на законит начин, да су девет година радили и стварали, а да им је сада све одузето.

Она је, свједочећи о поријеклу имовине, навела да су се испред куће Санадерових даноноћно налазили полицајци који, како је рекла, јако добро знају ко је све и када улазио и излазио, те шта је уношено у кућу.

Мирјана Санадер већ је требала дати исказ на ранијем рочишту, али се на суду није појавила, правдавајући се учешћем на стручном симпозијуму.

Суд је због тога одредио Мирјани Санадер да плати 5.000 куна /око 650 евра/ трошкова одгоде расправе.

Прошле седмице на суд су дошле Санадерове кћерке Петра и Бруна, које су се позвале на право да не свједоче против члана породице.

Иво Санадер, који је био и предсједник ХДЗ-а, оптужен је да је “зарадио” 15 милиона куна /око два милиона евра/ “извлачењем” новца из државних институција и фирми посредством агенције “Фими медија”, која је, према оптужници, пунила и ХДЗ-ов “црни фонд”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана