Стојановић: “Биће хапшења крупних риба у Црној Гори”

Танјуг
Стојановић: “Биће хапшења крупних риба у Црној Гори”

Подгорица - Директор Управе полиције Црне Горе Славко Стојановић најавио је хапшења “крупних риба”, наводећи да ће ускоро бити расвијетљено и неколико случаја убистава.

- Полицијска истрага о хапшењу такозваних „крупних риба“ је завршена. Предмет је у Тужилаштву и сада се чека његова даља реализација, казао је Стојановић.

Он је оцијенио да у борби против организованог криминала није остварен битан напредак, али напомиње да су покренуте значајне активности по питању сузбијања дјеловања криминалних група.

- Завршни документ о криминалним групама биће готов у посљедњем кварталу ове године под радним називом „Сокта“. Сазнања и прикупљене информације указују да ће, највјероватније, бити регистровано око 25 организованих криминалних група, што је за 30 одсто мање у односу на претходну годину, истакао је Стојановић.

Он је Радију Црне Горе казао да има слабости у комуникацији између Тужилаштва и полиције, али напомиње да ће се идентификовани проблеми заједнички и ријешити.

- Наша је жеља да Тужилаштво брже реагује када је ријеч о поступању и продубљивању полицијских оперативних сазнања, навео је Стојановић.

Директор Управе полиције Црне Горе казао је да су убице кошаркаша Љуба Јовановића, који је прије двије године убијен на Цетињу, ван Црне Горе, али да су црногорској полицији позната имена извршилаца.

- Нама су позната имена извршилаца, али због истраге не смијем да износим више детаља, навео је директор црногорске полиције.

Он је рекао да има помака и на разрјешавању убиства Дарка Бугарина, који је прије десетак дана ликвидиран у Котору.

- Очекујем да ћемо у будућем периоду доћи до опипљивијих полицијских сазнања у вези са откривањем извршилаца, казао је Стојановић, наводећи да очекује и идентификацију извршилаца убистава Панчевац Милоша Видаковића у Будви.

Стојановић је поновио да одбјегли нарко босови Дарко Шарић и Сафет Калић нису у Црној Гори.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана