Србија жели да предњачи у развоју вјештачке интелигенције

Агенције
Србија жели да предњачи у развоју вјештачке интелигенције

ЊУЈОРК - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је у Њујорку да је Србија земља која економски најбрже расте и да жели да предњачи у развоју вјештачке интелигенције и у биотехнологијама.

Вучић је на свечаном пријему "Србија иза будућности" у сједишту УН истакао да је Србија поносна на достигнућа у области биотехнологије.

Обраћајући се званицама, Вучић је навео да сви говоре о ратовима и ономе што ће се десити у будућности, али да нико не говори о лијепим стварима.

Вучић је додао да су млади важна компонента сваког друштва, због чега се мора учинити сваки напор да они имају просперитетну будућност, јер се тиме обезбјеђује будућност човјечанства.

- Без младих ћемо тешко да достигнемо циљеве одрживог развоја. Зато је неопходно да их охрабримо за глобалне одлуке, да остваре пуни потенцијал, као појединци и као друштво. Безбједно окружење, образовање и укључивање младих у националне политике задатак је највишег приоритета - поручио је Вучић.

На пријему у сталној мисији Србије при УН приказан је филм о напретку Србије у развоју нових технологија, научно-технолошких паркова и напретку науке, а промовисана је и изложба "Експо 2027", која ће бити одржана у Београду.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана