Сплит: Болничка документација замијењених пацијенткиња на провјери

Тањуг
Сплит: Болничка документација замијењених пацијенткиња на провјери

СПЛИТ - Сплитска полиција примила је захтев Општинског државног тужилаштва за провјеру љекарске документације у случају замјене идентитета две пацијенткиње, од којих је једна преминула у КБЦ-у Сплит.

Полиција би већ данас од управе сплитске болнице требало да затражи и документацију лијечења две кориснице из приватних домова за старије и немоћне особе, а све како би се утврдило има ли у том поступању елемената за даљња криминалистичка истраживања.

„Тачно је да полиција поступа по захтјеву Државног тужилаштва у случаје замјене идентитета две пацијенткиње у КБЦ Сплит“, кратко је Хини потврдила Жељка Радошевић из сплитске полиције.

Упркос ранијим изјавама породице две кориснице дома неће тужити болницу због пропуста, али полиција и Државно тужилаштво прате ситуацију.

У случају да се утврди како је дошло и до замјене љекова код пацијенткиња могло би се радити о кривичном дјелу несавјесног лијечења.

Замјена идентитета пацијенткиња догодила се још у априлу, када су оне примљене у сплитски КБЦ, а ријеч је о две дементе особе.

Једна од њих била је позитивна на корона вирус и у понедјељак је враћена у дом, али када су је тамо довели утврђено је да то није њихова корисница.

Друга штићеница је средином априла преминула и сахрањена је у Грудама, а у понедјељак је откривено да је покопана под другим идентитетом.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана