Сплит: Аутомобил београдске регистрације на мети вандала

index.hr
Сплит: Аутомобил београдске регистрације на мети вандала

Сплит - Због београдске регистрације у Сплиту је општећен аутомобил, на којем су на хауби вандали исписали усташко слово „У“ и крст, поломили ретровизоре и однијели једну регистарску таблицу.

Нови националистички испад догодио се синоћ, на Бадње вече.

Аутомобил је власништво Сплићанина и пензионисаног официра Хрватског ратног ваздухопловства, који се борио на страни Хрватске од 1991. године, пише хрватски портал „Индекс“.

Власник аутомобила је рекао да је Сплит постао несигуран град за странце и да ниједном пријатељу у Београду не може позитивно одговорити на питање да ли му је аутомобил сигуран у Сплиту.

„Не може се толерисати жЗа дом спремниж на Пољуду и развијати туризам“, каже он.

Напоменувши да није први пут да се овакве ствари догађају у Сплиту, он је навео да се прошлог љета на истом мјесту догодило нешто слично аутомобилу чији је власник сестра његове жене.

Случај је пријавио полицији.

Супруга пензионисаног хрватског официра упутила је отворено писмо градоначелнику Сплита Иви Балдасару, предсједнику Градског вијећа Борису Ћурковићу и директору Туристичке заједнице Ведрану Матошићу од којих тражи одговоре што мисле да ураде како би се људи у Сплиту осјећали безбједно.

„Имате ли стратешки план, системски одговор на појаву која већ дуже представља феномен, а не неки спорадични инцидент. Имате ли идеју како коначно процесуирати овакве прекршаје, јер починиоце није тешко пронаћи“, наводи се, између осталог, у писму.

Она истиче да је полиција, након што је синоћ обавијештена о вандализму, одбила изаћи на лице мјеста и сликати аутомобил, већ су поручили да то ураде власници и дођу ујутро.

„У полицији нас је дочекао инспектор који није имао ништа за рећи, али се, кад је чуо да је ријеч о аутомобилу београдских таблица, почео смјешкати. Вољела бих да ми људи који воде град и брину о његовом имиџу објасне - чему се смјешкао“, написала је супруга пензионисаног хрватског официра у отвореном писму градским властима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана