Случај Фими медија: ХДЗ се не осјећа кривим

Aгенције
Случај Фими медија: ХДЗ се не осјећа кривим

Загреб - Хрватска демократска заједница /ХДЗ/ не сматра се одговорном за корупцију, изјавио је данас правни заступник ове странке Владимир Терешак у наставку суђења пред загребачким Жупанијским судом у случају "Фими медија".

У највећој корупционој афери у Хрватској, Иво Санадер и ХДЗ оптужени су да су са још девет физичких и правних лица из државних фирми и институција од 2003. до 2009. године "извукли" око 10 милиона евра преко маркетиншке агенције "Фими медија", по којој је афера добила име.

Према тврдњама тужилаштва, дио је завршио у "црном фонду" ХДЗ, а дио код Санадера.

Терешак је рекао да је супротно наводима Канцеларије за сузбијање корупције и организованог криминала /Ускок/, у овом случају ХДЗ оштећен, јер је мали круг људи обмањивао донаторе и новац задржавао за себе.

Он је навео да Санадер, као предсједник странке, није потписао ниједан финансијски документ, већ је за то, према статуту странке, одговоран генерални секретар, а у то вријеме то је био Иван Јарњак, преносе хрватски медији.

"С обзиром да је Ускок одустао од истраге против Јарњака, исто је требао учинити и у случају ХДЗ-а", рекао је Терешак и додао да Предсједништво странке никада није одлучивало о финансирању ХДЗ-а из "црних фондова".

Он је навео да су донатори били обманути, јер су сматрали да дају донације ХДЗ-у, а тај новац су задржавали за себе појединци који су дјеловали ванстраначки.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана