СДСС: У близини усташког мурала својевремено убијена српска породица Олуић

Срна
СДСС: У близини усташког мурала својевремено убијена српска породица Олуић

ВУКОВАР - Самостална демократска српска странка (СДСС) оштро осуђује оне који су уцртали усташки мурал на трафостаници у Вуковару и напомиње да је у близини тог дијела града деведесетих година прошлог вијека убијена четворочлана српска породица Олуић.

Из СДСС-а истичу да усташки мурал "баца у блато све што је до сада свих ових година урађено на нормализацији међунационалних, међуконфесионалних, те свих других односа у овом граду".

Протеклог викенда на трафостаници је освануо грб ХОС-а, који су, према ријечима Срђана Милаковића, замјеника вуковарског градоначелника из редова српске националне мањине, нацртали навијачи Фудбалског клуба "Динамо" уз допуштење градоначелника Ивана Пенаве.

Из СДСС-а напомињу да је симбол ХОС-а са усташким поздравом "За дом спремни!" нацртан у Буџаку, дијелу Вуковара који води ка Винковцима и даље према Церни, селу у којем су припадници ХОС-а са овим истим ознакама и под усташким поздравом убили четворочлану породицу Олуић.

- Ови „умјетници“ можда то и нису знали јер је, по савременим схватањима, то „давно било“, али онај ко их је усмјеравао могао их је и на то упозорити. И не сумњамо да јесте, али у стимулативном контексту - пише у саопштењу СДСС-а.

Из ове странке наводе да су навијачи "Динама", без обзира на корону, окупљајући се у већим групама и испијајући алкохол на јавним мјестима, добацивали и пријетили грађанима.

- То, нажалост, градоначелнику и осталима којих их и подржавају, али и финансирају новцем пореских обвезника, није било довољно да их зауставе - наводе из СДСС-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана