Шарићеви људи поново у суду

Aгенције
Шарићеви људи поново у суду

Љубљана - Виши суд у Љубљани поништио је ослобађајуће првостепене пресуде за 13 оптужених у предмету "Балкански ратник" и вратио те предмете на поновно суђење, пренијеле су агенције.

На оптуженичку клупу поново ће сјести 13 оптужених, међу којима и Драган Тошић, рекао је Тошићев адвокат Лука Зајц. Зајц је додао да је четворици оптужених и осуђених на више казне Виши суд прије неколико седмица повећао казне.

Жалбена сједница љубљанског Вишег суда одржана је 23. октобра и на њој је тужилаштво предложило поништење пресуде и враћање првостепене пресуде на поновно првостепено суђење са измијењеним вијећем.

Жалбу су поред тужилаштва уложили и адвокати четворке, коју су на љубљанском Окружном суду 20. новембра прошле године окривили за производњу и промет дроге и злочиначко удруживање.

Анесу Салману, осуђеном на десет година затвора, Марку Бубличу, који је добио осмогодишњу затворску казну и Дејану Зупану, осуђеном на седам година затвора, Виши суд је одредио петнаест година затвора, док ће Сандра Удрих, која је прво осуђена на четири године затвора, по одлуци овог суда, у затвору провести осам година.

Акција полиције у којој је ухваћено седамнаест оптужених изведена је 25. маја 2010. године, послије чега је почело суђење које је трајало годину и по и на којем је за све оптужене тужилаштво предложило укупно 176 година и десет мјесеци затвора.

Највишу казну од 19 година и десет мјесеци затвора тужилаштво је тражило за Драгана Тошића, док је за Анеса Селмана предложено седамнаест година затвора, а за Драгана Бељкаша, Јакоба Ремшкара, Петра Керхмајера, Марка Бублича и Дејана Зупана по петнаест година затвора.

Осам година затвора тужилаштво је тада предложило за Зденку Кондић и Сандра Удриха, а за Боштјана Копчича шест година, док је по шест година и шест мјесеци предложило за Роберта Шабича и Ђемаила Манџуку и по пет година за Миралема Луцевича и Тадеја Пољака и двије године затвора за Сузану Ремшкар.

Шарићев сарадник

Драган Тошић, који се терети да је вођа словеначког огранка криминалне групе Дарка Шарића, пред судом у Љубљани у мају 2011. године признао је да познаје одбјеглог нарко-боса и његовог млађег брата Душка и то као "угледне људе који су се бавили легалним пословима". Он је напоменуо да никада са њима није сарађивао у вези са дрогом, као и да је "све што има стекао мукотрпним радом".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана