Сахрањена Долорес Ламбаша

Aгенције
Сахрањена Долорес Ламбаша

Прије два дана, 23. октобра 2013. године, Долорес Ламбаша у доби од само 32 године страдала је у аутомобилској несрећи аутоцести А3. Само неколико часова након судара подлегла је повредама у славонскобродској болници.

Њезина је смрт шокирала јавност у регији, а бројни су се чланови породице, колеге и пријатељи овог петка опростили од младе глумице која је покопана на шибенском градском гробљу.

Прије сахране одржана је и комеморација у шибенском Хрватском народном казалишту на којој је присуствовао и градоначелник Жељко Бурић, Нера Гојановић, диркетор шибенског ХНК, колеге Јошко Шево, Леон Лучев, Шпиро Губерина те бројни пријатељи. Том је прилико Јошко Шево рецитирао пјесму Арсена Дедића, а многи су се уписали у књигу жалости.

Сам испраћај започео је у 16 сати, а уз чланове породице, пријатеље и познанике од Долорес су се опростили Јошко Шево, Маринко Леш, Мате Гулин, Нера Гојановић, Иво Грегуровић, Павле Калинић, Шпиро Губерина, Ана Груица, Нивес Иванковић, Франка Кларић, Леон Лучев, Славен Кнезовић, жупан Горан Паук и бројни други. На погреб је стигао и Стојан Матавуљ који је за воланом аутомобила у тренутку несреће у којој је страдала, а према жељи Долоресине мајке Алме, глумац Јошко Шево рецитирао је покрај капсе с тијелом глумице Пјесму над пјесмама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана